Informatie

Wat is bedrijfsroeien?

In Nederland is er al sinds lange tijd de mogelijkheid om als bedrijf of bedrijfstak samen te roeien bij verschillende (studenten)verenigingen. Deze verenigingen faciliteren bedrijven in hun behoefte om meer samen te sporten, en dan natuurlijk gespecialiseerd in het roeien. Dit gebeurd op verschillende niveau's bij verenigingen. Zo kan er kennis worden gemaakt met het roeien door middel van het volgen van een clinic. Ook kan er een beginnerscursus worden gevolgd of kan er deel worden genomen aan het KNRB bedrijfsklassement.

Wat is het KNRB / Okeanos Bedrijfsklassement?

Roeien in de 8 met stuurman is wellicht het meest bekende boottype bij het roeien, bekend van de gouden Holland Acht uit 1996. Met een ploeg van 8 roeiers en een stuur wordt er gestreden in dit klassement. Dit nummer is vaak voor de iets meer gevorderde roeier en blijkt vaak een mooie strijd te zijn tussen verschillende bedrijven. Wel blijkt het dat individuele roeiers en ploegen snel op niveau kunnen komen en daarom is dit ook een mooi veld om in te participeren.

Bedrijfsploegen bestaan uit werknemers van een zelfde bedrijf, of bedrijfstak. Mannen en vrouwen kunnen allemaal meedoen. Dit zijn niet enkel personeelsleden die al jaren aan het roeien zijn, maar ook beginnende roeiers die graag sportief willen zijn naast hun carrière kunnen deelnemen aan dit klassement.

De wedstrijden van het klassement vinden onder andere plaats op de internationale roeibanen van Amsterdam en Rotterdam, en staan opgegeven bij de bepalingen. Voor meer informatie over het klassement kunnen deze bepalingen ook worden nageslagen.

Interesse?

In Nederland zijn er vele verschillende verenigingen die kunnen faciliteren in de sportieve ambities van een bedrijf. Als u op zoek bent naar een vereniging in uw buurt dan kunt u contact opnemen met bedrijfsroeien.obp@okeanos.nl om samen met u naar een juiste vereniging in uw omgeving te zoeken. Mocht u interesse hebben om deel te nemen aan het KNRB / Okeanos Bedrijfsklassement bent u niet verplicht om u in te schrijven. Echter, aanmelden wordt wel gewaardeerd en kan bij wedstrijdleider M. Polack (wedstrijdleider@bedrijfsroeiklassement.nl). Ook bij vragen kunt u daar terecht.